Senioren zorg

Dankzij alle verbeteringen in de diergeneeskundige zorg worden huisdieren steeds ouder. Door deze toegenomen leeftijd gaan er echter meer gezondheidsproblemen opspelen. Deze problemen zijn tegenwoordig gelukkig goed te verhelpen of te verlichten indien u er op tijd aandacht aan geeft.

Wist u dat uw huisdier al vanaf het zevende levensjaar tot de seniorengroep gaat behoren. Net zoals bij mensen heeft deze leeftijd extra aandacht nodig. Denk aan het eventuele overgewicht, de aanpassing van de voeding, ouderdomsklachten als: bewegingsbeperking ten gevolge van arthrose, hartaandoeningen, vacht- en huidproblemen, orgaanaandoeningen en endocriene aandoeningen.

Het is verstandig om uw dier vaker te laten onderzoeken wanneer het oud wordt. Kleine veranderingen die u ziet kunnen vaak grote gevolgen hebben als u er niets mee doet. Wanneer u uw dier regelmatig laat onderzoeken wordt de levensverwachting veelal hoger.

Door middel van lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullend onderzoek kan er tijdig gecorrigeerd worden om samen met uw dier van de “oude dag” te kunnen genieten. Vaak kunnen we door middel van medicijnen en het aanpassen van de voeding de ongemakken van uw huisdier al een stuk verlichten.

We hebben speciale senior consulten om de gezondheid van uw oudere dier te bespreken. U kunt ons opbellen om een afspraak te maken. We zullen met u bespreken wat de beste zorg voor uw oudere huisdier is.