Chirurgie

De chirurgie is een medisch specialisme waarbij vele verantwoordelijkheden bij elkaar komen. Wij nemen deze taak dan ook erg serieus en zorgen ervoor dat alle aspecten rondom een operatie optimaal verlopen.

Chirurgie is het behandelen van dieren door het uitvoeren van een operatie. Dit kan een routinematige operatie zijn als castreren of steriliseren. Het kunnen echter ook operaties van andere aard zijn waarbij ziekteprocessen of andere klachten aan de oorsprong van de operatie liggen.

Elk dier is uniek. Dit komt des te meer naar voren bij dieren die geopereerd moeten worden. Of het nu gaat om een gezond dier of om een ziek dier. Al gaat het om een routinematige ingreep of om een meer ingewikkelde ingreep, u kunt er op vertrouwen dat uw dier bij ons in veilige handen is.

We zullen ervoor zorgen dat elk aspect van de operatie optimaal verloopt. Wanneer we een operatie gaan uitvoeren zullen we allereerst een algemeen lichamelijk onderzoek doen om te bepalen of dat de patiënt de operatie met zo min mogelijk risico kan ondergaan. Soms is het nodig om een preventief bloedonderzoek uit te voeren om een duidelijker beeld van de gezondheid van de patiënt te krijgen. We zullen de juiste premedicatie en narcose kiezen. Tijdens de operatie zullen we de toestand van de patiënt bewaken. Na de operatie zorgen we voor een goede recovery en zullen we kijken of er geen complicaties van de operatie zijn. Tevens zullen we u goed informeren over de nazorg. Deze nazorg is zeer belangrijk en we zullen u hier in begeleiden en adviseren.

Operaties zijn vaak dure behandelingen. Voor routinematige operaties rekenen wij vaste tarieven zodoende komt u niet voor verrassingen te staan. Voor de overige operaties zullen we samen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn. We zijn ons ervan bewust dat voor iedere cliënt een andere financiële situatie geldt. Hierdoor is het niet nodig om voor onverwacht hoge uitgaven te komen staan.