Tandheelkunde

Het gebit van uw huisdier heeft net als uw eigen gebit de juiste verzorging nodig.

Indien het gebit van uw huisdier niet de juiste verzorging krijgt kunnen er tal van problemen ontstaan. Tand- en mondziekten kunnen leiden tot een slechte adem, loszittende tanden en kiezen, bloedend tandvlees, gaatjes, pijn bij het eten en zelfs tot ziekten van het hart en de nieren. Een goede mondhygiëne verhoogd het welzijn van uw dier en kan uw huisdier een langer en gezonder leven geven.

 

Wij zijn getraind in de diagnostiek, behandeling en verzorging van het gebit. We hebben dan ook de middelen om het gebit van uw dier te behandelen. Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole zullen we het gebit van uw huisdier controleren. Zodoende kunnen we op tijd stappen ondernemen om te zorgen dat het gebit van uw dier de juiste verzorging krijgt.

Wanneer we besluiten om een gebitsreiniging uit te voeren zullen we uw dier onder de juiste sedatie/narcose behandelen. We letten hierbij altijd op de algehele gezondheid van uw dier. Met behulp van een tandsteenreiniging apparaat kunnen we alle viezigheid van het gebit verwijderen. Tevens zullen slechte of rotte tanden of kiezen verwijderd of behandeld worden. Door hierna de tanden en kiezen te polijsten blijven deze langer schoon. We geven u ook advies over de voeding van uw huisdier om er zo voor te zorgen dat het gebit goed en gezond blijft.

Bij sommige aandoeningen van het gebit is er meer nodig dan alleen een gebitsreiniging. Soms is het nodig om een bepaalde tand of kies te verwijderen. Het komt ook voor dat alle elementen verwijderd moeten worden om een aandoening het hoofd te kunnen bieden. Dit zijn vaak ingrijpende operaties. Alvorens hier toe over te gaan zullen we de mogelijkheden met u bespreken.

Indien nodig kunnen we ook een röntgenfoto van de kaak maken om de wortels van kiezen en tanden goed te kunnen beoordelen.