Euthanasie

Is uw dier oud en wordt de gezondheid slecht? Heeft u een zodanig ziek dier thuis dat de kwaliteit van het leven erg slecht is. Of denkt u dat uw dier heel veel pijn heeft en aan het lijden is?

Het besluit om uw dier te laten inslapen  is veelal één van de moeilijkste beslissingen die u zal nemen tijdens het leven van uw dier.

Er zijn vele redenen om een dier in te laten slapen. De meest voorkomende reden is dat een dier oud is en het lichaam niet meer wil en eigenlijk “versleten” is.

Er zijn ook andere redenen om tot euthanasie over te gaan. Redenen van uitlopende aard, denk bijvoorbeeld aan ondragelijk lijden ten gevolge van ziekte. Vanwege persoonlijke omstandigheden wordt er ook soms gevraagd om een dier te euthanaseren. Hierbij kunnen overwegingen van allerlei aard een rol spelen. Wij luisteren naar alle argumenten en geven advies hierin of zoeken naar andere mogelijke oplossingen.

Euthanasie is een medische ingreep. Het gebeurt vaak dat wij adviseren om een dier in te laten slapen. Veelal gaat hier een heel traject aan vooraf. De beslissing tot euthanasie is uiteindelijk een persoonlijke aangelegenheid.  Echter vinden we niet dat u die keuze alleen hoeft te maken. We zullen u hier in ondersteunen en hierbij hulp aanbieden.

Wanneer u de keuze heeft gemaakt zullen we met de grootst mogelijk zorg uw dier in laten slapen. U kunt hierbij uw persoonlijke wensen kenbaar maken.

Voor het overleden dier zijn er verschillende mogelijkheden om de afvoer van het stoffelijk overschot te verzorgen. We zullen u deze allen voorleggen zodat u een keuze kunt maken.