Voeding en verzorging

De basis elementen van het leven van uw huisdier bestaan uit de voeding en de verzorging van uw dier. Deze aspecten spelen op elk moment in het leven van uw dier.

Door een uitgebalanceerde voeding te geven en uitgebreid stil te staan bij de verzorging van uw dier kunnen we de gezondheid en levensverwachting van uw dier verhogen. Tevens leidt een goede verzorging en parasietenbestrijding tot minder klachten en zodoende tot  minder dierenartsen bezoeken.

                       

Het is belangrijk om te beseffen dat de gezondheid van uw dier grotendeels hiervan afhankelijk is. Er zijn vele ziektebeelden die voortkomen uit een verkeerde voeding of verzorging.

Aandacht voor parasietenbestrijding is erg belangrijk. Voor uw dier maar ook voor u zelf. Teken kunnen gevaarlijke ziekten overbrengen naar uw dier. Wormen kunnen besmettelijk voor u zelf of gezin zijn. Vlooien zijn hinderlijk voor mens en dier.

Dierenkliniek Strijkviertel kan u adviseren in de voeding van uw dier. Voor elk dier is er een passende oplossing.  We leveren dieetvoeding voor zieke dieren en leveren ook de dagelijkse onderhoudsvoeding voor gezonde dieren. We adviseren bij overgewicht en bieden programma’s aan om uw dier op een gezond gewicht te laten komen.

Tevens hebben we de nieuwste en best werkzame producten om parasieten en ongedierte te bestrijden. Voor elke situatie geldt dat er hier een passend advies wordt gegeven.