Diagnostiek

Diagnostiek is de kunst om vanuit de optredende symptomen een ziekte te identificeren.

Dierenkliniek Strijkviertel heeft de beschikking over belangrijke diagnostische middelen. Hierdoor kunnen we goed en snel tot de juiste diagnose komen. Zodoende kunnen we snel een behandeling starten en is het veelal niet nodig om u door te sturen. Dit scheelt voor u een hoop tijd en is financieel gunstig.

We hebben de beschikking over een bloedanalyse apparaat en kunnen derhalve op de dag van de bloedafname al de uitslagen interpreteren. Tevens hebben we sneltesten in huis om bijvoorbeeld op ziekten als fiv/felv, giardia, parvo te testen. Indien nodig zullen we het bloed opsturen naar een extern laboratorium en is de uitslag de volgende dag bekend.

Met behulp van röntgenfoto’s kunnen we in het lichaam van uw dier kijken. We kunnen beoordelen of er afwijkingen te zien zijn. Dit geldt voor de harde weefsels als het skelet maar zeker ook voor de zachte weefsels als de organen. We beschikken tevens over een dentale röntgen unit voor het maken van röntgen foto’s van de kaak.

We hebben een echo apparaat waarmee we de buikorganen kunnen inspecteren op mogelijke afwijkingen. Tevens is het mogelijk om de dracht te controleren middels een echo. Indien nodig kunnen we een specialist bij ons op de praktijk echo’s laten maken van uw dier.

We streven er altijd naar om tot een juiste diagnose te komen. Wanneer uw dier ziek is en er aanvullende diagnostiek nodig is zullen we u dit goed uit proberen te leggen. We vinden het zeer belangrijk dat u weet waarom we iets doen en dat u ook snapt wat we doen.